Az Újalkímia Önfejlesztő Módszer megalkotói
Egedi-Kovács Melinda és Nagy Norbert

 

Egedi-Kovács Melinda, beavatott nevén Aletheia, szellemi alkimista, misztikus, médium, spirituális tanító.
25 éve beavatottja és közvetítője a keleti és nyugati ezoterikus tanoknak.

Újalkímia néven egy a szellemi alkímián alapuló önismereti rendszert dolgozott ki Magyarországon,
ami az elmúlt 11 év során mozgalommá vált.

Emberek ezrei végzik el a képzéseit, hallgatják az előadásait, alkalmazzák gyakorlati módszereit,
olvassák a témában 2016-ban megjelent könyvét.

Kiemelkedő előadói képességgel bír, rendszeres szereplője
televízió és rádióműsoroknak, YouTube csatornáknak, fesztiváloknak.

 

Életútja

 • 1998-ban, 24 évesen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen grafikusként végzett és az egyik legnagyobb nemzetközi lemezkiadó tervezőjeként dolgozott. Ekkor történt, hogy egy váratlan testen kívüli élmény hatására egy különleges képességre tett szert: a transzcendens sík információi befogadására vált képessé.
 • Intenzív látomásai során a szakrális hagyományok szent szövegeinek pontos részletei váltak számára elérhetővé, melyeket addig sosem olvasott vagy hallott. Intenzív látomásokban spirituális tanítókkal lépett személyes kapcsolatba és hozzáfért a korábbi életei során tanultakhoz is. E képessége által érzékelni kezdte a hozzá fordulók gondolatait, érzelmi és egészségi állapotukat is, így hamarosan médiumként vált ismertté.
 • Ennek az élménynek a hatására hátrahagyta addigi hétköznapi életét és azóta, 25 éve kutatja a metafizikát és a spirituális filozófiát.
 • 10 évig tanult, egy hindu misszió tagjaként védikus filozófiát, meditációt és misztikus technikákat. Azon kevesek közé tartozott, akik nő létükre papi felszentelést kaptak. Erről riportfilm is készült vele a Magyar Televízióban Melinda a Papnő címmel.
 • Mantraénekesként saját albumát Londonban adták ki 2004-ben.
 • Aktív része volt az ezotéria magyarországi felvirágoztatásában. Az általa alapított könyvkiadóval közel 200 spirituális témájú könyvet jelentetett meg nagynevű nemzetközi szerzőktől.
 • 6 éven át volt szerzője és művészeti vezetője az ország legnagyobb ezoterikus és pszichológiai témájú magazinjának, az Elixír Magazinnak.
 • 2012-ben Portugáliában talált rá a hermetikus és alkimista hagyományra, aminek gyakorlójává, majd beavatottjává vált.
 • Az ezt követő években Újalkímia néven megalkotta a szellemi alkímia egy olyan korszerű változatát férjével, Nagy Norberttel együtt dolgozva.
 • Készülőben levő, angol nyelven is megjelenő, új könyvsorozatuk a szellemi alkímia teljes elméletét, gyakorlatait és misztikus technikáit tárja fel, egyúttal hozzáférhetővé teszi ezt a tudást nemzetközi szinten is.

Személyes története ide kattintva olvasható

Eddig megjelent művei

Riportok és interjúk

 

Nagy Norbert szellemi alkimista, misztikus és gyógyító,
az Újalkímia módszer társszerzője.

20 éven át volt az Elixír magazin egyik tulajdonosa, lapigazgatója, majd főszerkesztője,
nevéhez fűződik több mint kétszáz lapszám elkészítése.

Munkája során számos, mára ismertté vált szellemi tanító, író és módszer felfedezésében és támogatásában vett részt.

A magazinban folyamatosan publicitást biztosított a legújabb alternatív és természetgyógyászati módszereknek.

Számos spirituális témájú műsor és rendezvény szervezője, valamint megalkotója volt az egyik első spirituális tematikájú online közösségi oldalnak, az Asztroweb-nek.

 

Életútja

 • Az elmúlt 25 évben a munkája révén lehetősége volt közelről tanulmányozni a legtöbb ezoterikus és okkult iskolát és technikát.
 • 1991-ben fél évet töltött egy angliai keresztény szellemiségű közösségben önkéntesként.
 • Ezt követően karizmatikus felekezetek megismerése mellett a Silo mozgalom az Agykontroll, a Dianetika, Dale Carnegie tanfolyamain és az akkor elérhető önismereti tréningeken vett részt.
 • A kétezres években az újság révén belelátott a jósok, látók, parafenomének, energiagyógyítók világába és spiritiszta szeánszokon is részt vett, emellett a tantra és a jóga és a szufi különféle irányzatainak gyakorlataiban mélyedt el.
 • Kapcsolatba került a Gyémánt út Buddhista Közösséggel és a Krisna-tudatú közösséggel, melynek kapcsán Gaura Krisna Das vezetésével végigjárta Észak-India szent helyeit és templomait.
 • A közismert keleti filozófiák mellett tanulmányozta Franz Bardon, Al-Ghazali, Osho tanait és elsajátította a szufizmus misztikus technikáit.
 • Négy évig humanisztikus asztrológiát tanult, megismerte a családállítás módszerét, később a gyógyítás irányába fordult, Pránanadi mesterré vált, mellette Craniosacrális gyógyítással és Somato Emotional Release technikákkal gyógyított.
 • Elsajátította a Holistic Pulsing technikát, megismerte többek közt a Kineziológia, az NLP, a MET, az SVT, az ÉFT, az Access Bars és hasonló technikákat.
 • Kucharczyk Witoldtól megkapta a hawaii Kahuna gyógyítók tudását és rendelőjében a mai napig ezzel gyógyít.
 • Ennek a 25 évig gyűjtött tudásnak a leszűrt esszenciája beépült az Újalkímia önfejlesztő módszerbe is, melynek megalkotásában 2011-től aktívan részt vesz feleségével, Egedi-Kovács Melindával.

 

Bielcsik Petra oktatási vezető

Bielcsik Petra 2016 óta tagja az iskolának.
Az egyetemen angol nyelv és irodalmat, valamint szociológiát és közpolitikát tanult, majd egyetemi angoltanárként dolgozott.
A szépirodalmon és a művészeteken keresztül, fiatalkora óta érdeklődött a misztikum és a filozófia iránt.
2010-ben kezdett el természetgyógyászatot tanulni, majd a keleti utakat és a hagyományos kínai gyógyászat alapjait tanulmányozta.

Korábbi vonzalmai bizonyos mitológiák, kultúrák, kultúrtörténeti időszakok, illetve szerzők, művészek munkái iránt az alkimista és a hermetikus hagyomány megismerése során új értelmet nyertek számára.

“2016 januárjában, az akkor még Védikus Alkímia Iskolába érkezve, az első pillanattól mágnesként vonzott, hogy a filozófiai elmélyülés és a szabad gondolkodás mellett itt valódi tettvágyat tapasztaltam: a józanság, az értelem, az analitikus gondolkodás és a gyakorlatiasság termékeny elegyét a misztikus tapasztalással. Azt, hogy itt valóban munka folyik. És valóban, az itt tanultak segítségével rendbe tettem sok mindent az életemben.”

Petra hamarosan a Belső Iskola tagja lett, és 2018-ban elnyerte az adeptusi és az oktatói rangot. Az önismereti szemináriumok és a haladó szintű belső iskolai képzések oktatója lett. Emberek százait vezette be az Újalkímia haladó gyakorlatába és segített nekik ismeretek elmélyítésében, a technikák megtanulásában.

2019-re az Újalkímia transzmutációs technikáit magas szinten művelő Patrónus Mesterré képezte ki magát és hallgatóinkat évek óta segíti, vezeti a személyes fejlődés, az alkimista munka folyamatában.

Az iskola oktatójaként és Patrónus Mestereként számtalan csodálatos transzformáció szemtanúja voltam már. Számomra óriási hatással bír az elejétől fogva, hogy az iskola abban is segít, hogy a kritikai gondolkodás érzékét kifejlesszük magunkban. Igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni én is minden hozzám forduló alkimistát. Boldogsággal tölt el, hogy ebben a folyamatban az emberek a szemem előtt válnak jobb emberré önmaguk és a világ szemében egyaránt.”