Egedi-Kovács Melinda, Aletheia
az Újalkímia Önfejlesztő Módszer egyik létrehozója vagyok...

24 évesen, a spirituális ébredésemkor átéltem a tudat kiszabadulását a testből

Akkor a valóságnak egy olyan dimenzióját tapasztaltam meg, ahol a határtalan erő, a korlátlan tudás, a boldogság, a szeretet és a halhatatlanság nyugalmával találkoztam.

Mi ez a jelenség? Honnét ered? Hogyan lehetne felerősíteni, jobban megtapasztalni? Ezek a kérdések foglalkoztattak és teljesen feladva az addigi életemet, minden időmet a spirituális, metafizikai hagyomány mélyebb megismerésének és gyakorlásának szenteltem. Akkor nem csak válaszokat kaptam, hanem a kulcsot is megtaláltam, ami kinyitotta az ajtót a valóság egy másik dimenziójába.

 

 

Megízleltem az anyagon túli transzcendens tudat élményét, miközben nem szálltam el, hanem a hétköznapi életben is megtaláltam a harmóniát.

Ez az élmény megmutatta számomra, hogy az emberi tudatban milyen határtalan erők és kiaknázatlan lehetőségek rejlenek.
Azóta érzek mély elköteleződést arra, hogy ezt az élményt megosszam, és azon dolgozom azon, hogy kiépítsem a járható ösvényt, aminek a segítségével el lehet jutni a tudat felébredéséhez, miközben nem tagadjuk meg sem az életet, sem azt, akik vagyunk.

 

Hogyan jutottam ennek a tudásnak a birtokába

1998-ban, 24 évesen nem különösebben érdekelt az ezotéria, de történt velem valami, ami teljesen szétzúzta az addigi világképemet és az életemet. Egy ismerősöm révén részt vettem egy ezoterikus témájú nyilvános rendezvényen, ahol minden előjel nélkül olyan transzállapotba kerültem, ami által a valóságnak egy másik dimenzióját elkezdtem látni, hallani, tapasztalni.

Ennek az élménynek a révén különleges képességekre tettem szert.

Egy misztikus érzékelés volt ez, ami útján olyan filozófiák és szent szövegek jelentek meg az elmémben, amiket sosem olvastam, a létezésükről sem tudtam. Intenzív látomásokban spirituális tanítókkal léptem személyes kapcsolatba és egyre bizonyosabbá vált, hogy hozzáfértem a korábbi életeim során tanultakhoz is. Érzékelni kezdtem a hozzám fordulók gondolatait, érzelmi és egészségi állapotukat, így hamarosan belesodródtam a médiumok és spirituális gyógyítók világába.

 

Indiai beavatások

A hirtelen kapott képességek kapcsán elkezdtem kutatni a spirituális hagyományokat és az ezt követő 10 évben, abban az életre szólóan mély élményben volt részem, hogy egy olyan hindu Guru személyes tanítványa és belső körének tagja lehettem, aki egy élő legenda volt világszerte.
Felbecsülhetetlen tudást, komoly „kiképzést” és 2002-ben papi felavatást kaptam tőle. Számos asramban megfordultam a világban, tanultam és gyakoroltam a meditáció, a mantrázás, a jóga, a bhakti, a tantra különféle ágait.

 

Mayapur, India, 2001.

Navadwip, India, 2006.

 

Aktív szerepem volt a hazai ezotéria felvirágoztatásában.

 

Védikus filozófiát és jógát tanítottam.

Egyik alapítója és vezetője volt a Mandala-Veda Könyvkiadónak, amivel tíz év alatt több mint 200 spirituális könyvet adtunk ki.

6 éven át írtam cikkeket, vezettem saját rovatokat az Elixír magazinban és a magazin kapcsán rengeteg spirituális módszert, irányzatot megismertem. Számos előadást tartottam fesztiválokon és különböző tévé műsorokban.

2016-ban jelent meg a Bevezetés a Védikus Alkímiába című könyvem.

 

Novák András, Egedi-Kovács Melinda, Müller Péter 2016.

 

Laár András, Egedi-Kovács Melinda 2016.

Life Sutra - Bevezetés a védikus alkímiába

Viva Natura TV fesztivál, 2017.

Everness fesztivál, 2019.

Everness fesztivál, 2018.

Természetgyógyász fesztivál, 2016.

De hogyan váltam az alkímia kutatójává és szerelmesévé?

Egy ponton be kellett látnom, hogy az addig gyakorolt keleti önmegvalósítási utak csupán a felszínt érintették, és egy idő múlva a személyes fejlődésem megtorpant. Ezért minden addig kialakult hitemnek hátat fordítva újabb kutatásba kezdtem.

2012-ben kerültem Portugáliába, ahol rátaláltam a hermetikus és alkimista hagyományra, ami új dimenziót nyitott és megadta a védikus filozófiából számomra addig hiányzó válaszokat.

 

Az alkimisták sokak szemében olyan megmosolyogtató fura alakok, akik egész életüket hasztalanul arra pazarolták el, hogy az értéktelen fémeket arannyá változtassák, de ez sosem sikerült nekik. Aki így hiszi, igaza is van, mert voltak ilyen alkimisták is. Megmondom őszintén, hogy engem sohasem érdekelt a kémia és nem hozott lázba az arany sem, maga az alkímia pedig valami zavaros, hóbortos passziónak tűnt, mindaddig, amíg 2012-ben Portugáliában meg nem ismertem a szellemi alkímia döbbenetes világát.

Ugyanis az alkímiának két szintje volt. Az egyikben a be nem avatottak, szó szerint véve a kémiai leírásokat, fizikai szinten kísérleteztek a fémek átalakításával. Azonban az alkímia beavatottjai számára az aranycsinálás egy hatékony álcaként szolgált arra, hogy gyakoroljanak egy több évezredes metafizikai hagyományt, ami az ókor óta él de szigorúan csak titkos iskolákban virágozhatott.

A szellemi alkímiában a kémiai folyamatok szimbólumként szolgáltak az emberi psziché átalakulásának, fejlődésének leírására. Célja pedig az emberi lény tudatának megnemesítése, egy „nem fizikai arany” előállítása volt.

 

 

 

Lenyűgözött a szellemi alkímia, amelynek beavatásai, egyre nagyobb mélységet nyitottak meg számomra.

Ebben csodálatosan találkozott kelet és nyugat ezoterikus, misztikus hagyománya. Éreztem a belső késztetést, hogy ennek a tradíciónak a mai ember számára is alkalmazható korszerű módszertanát kidolgozzam,  amelynek segítségével megvalósítható a tudat arannyá nemesítése.

Oktatás, amely nem arról szól, hogy megtöltünk egy edényt, hanem hogy meggyújtunk egy tüzet…

Ez lett a mottója az iskolának, amit 2012-ben létrehoztam és hamarosan már férjemmel, Nagy Norberttel együtt építettünk tovább.

Megalkottuk a szellemi alkímia egy olyan korszerű változatát, amely felfedi az alkimisták többezer éves titkos tudását, és a mai ember számára érthetővé, a mindennapi életben alkalmazhatóvá teszi ezt a szimbólumokban és rejtjeles leírásokban fennmaradt hagyományt.

  • Az elmúlt 12 évben saját önismereti rendszert és komplex tananyagot dolgoztunk ki.
  • Létrehoztuk az Újalkímia Akadémiát, ahol közel 120 workshopot és 1000 előadást tartottunk.
  • Több, mint 4500 embert tanítottunk.
  • Számos rendezvényt, utazást, misztikus programot szerveztünk.

 

 

A nyilvános oktatás mellett egy belső iskolát is megteremtettünk…

 

Itt azok tanulhatnak, akiket érdekelnek a misztikus tanok, a beavatások, a misztériumok, akik intenzív egyéni munkára vagy személyes tanítványi kapcsolatra vágynak velünk.

És amire a legbüszkébb vagyok, hogy remek hangulatú szellemi közösséget építettünk, ahol bebizonyítjuk, hogy van még értelmes spiritualitás és hogy egymást segítve, támogatva messzebbre lehet jutni.

 

0
    0
    Kosár
    A kosarad üresTovább nézelődöm