Gyakori kérdések

Online képzések tudnivalók, technikai segítség

 

 • Miért kell regisztrálnom és fiókot nyitnom?
  A fiókod azért szükséges, mert itt találod majd a megvásárolt képzések videóit,
  ezen kívül a fiókodhoz tudunk hozzárendelni személyes kedvezményeket és ajándék-kuponokat.

 

 • Hogyan tudom megnézni, amit megvettem?
  Az online workshopok videó előadásokat tartalmaznak. Ezeket a vásárlást követően a Fiókom/Megvásárolt képzéseim menüben találod meg.
  Biztonsági okokból a videók megtekintéséhez 24 óránként kérned kell egy új hitelesítő kódot. Ez egy hatjegyű szám, amit e-mailen küld ki a rendszer. Ennek bemásolása után tudsz hozzáférni a videókhoz.

 

 • Nem tudom elindítani a videókat!
  Ennek legvalószínűbb oka, hogy nem kértél hitelesítőkódot. Biztonsági okokból a videók megtekintéséhez 24 óránként kérned kell egy új hitelesítő kódot. Ez egy hatjegyű szám, amit e-mailen küld ki a rendszer. Ennek bemásolása után tudsz hozzáférni a videókhoz.

 

 • Mi az a hitelesítő kód?
  Biztonsági okokból minden belépéskor az email címedre kapott aktuális hitelesítőkóddal tudod megnézni a videókat. Ez a kód egy hatjegyű szám, amit e-mailben kapsz meg és a videóra kattintás után kell bemásolnod a megadott mezőbe.

 

 • Nem kaptam meg a hitelesítő kódot, mit tegyek?
  Sajnos bizonyos levelező rendszerekre nem érkezik meg időben a kiküldött kód, ilyen a Freemail, a Citromail például. Ebben az esetben lépj velünk kapcsolatba: írj az info@ujalkimia.hu e-mail címre vagy telefonon a +36-30-430-9450 számon hívhatsz minket az alábbi időszakokban: hétfő, szerda, péntek 8-12-ig.

 

 • Webszemináriumra fizettem be, ezt hogyan tudom megnézni?
  A webszemináriumokat Zoom alkalmazással közvetítjük. Az élő adás linkjét a kezdés időpontja előtt 15 perccel a regisztrációkor megadott e-mail címedre küldjük ki.

 

 • Többen is megnézhetik a megvásárolt online képzést?
  Az online képzéshez való hozzáférést egy személyre vásároltad meg. Ezt kérjük, tartsd tiszteletben, és a belépési adataidat ne oszd meg másokkal. Ha egy regisztrációval több eszközről kísérlik megnézni a videókat egy időben, akkor a rendszer automatikusan kilépteti a plusz belépőket. Köszönjük, ha te is támogatod, hogy ez az ismeretanyag és módszer tiszta formában fennmaradjon a jövőben is.

 

 • Ha tetszett a valamelyik online képzés, hogyan folytathatom?
  Az eredetileg 4-5 héten át tartó képzéseinket kettéválasztottuk: a képzés első része online formában az elméleti előadásokat tartalmazza, a hozzájuk tartozó gyakorlatok és a tananyag bizalmas, titkos része a második részben szerepelnek, amely már egy élő workshop keretében történik. Egy téma, tehát mindig egy online első részből és egy élő második részből áll. Aki még mélyebben szeretné a témák gyakorlatát elsajátítani, az több hetes webszemináriumokon vehet részt, ahol elmélyült műhelymunka folyik. Jelenleg heti egy alkalommal, általában keddi napokon 18-21 óráig online formában, Zoom alkalmazással zajlanak a webszemináriumok.

 

 

Jelentkezés, befizetés, képzés vásárlása

 

 • Az online képzéseket hol találom és hogyan vehetem meg őket?
  A weboldalon a Képzések vásárlása menüben, ez a menü a telefonon a sötétkék alapon megjelenő napszimbólumra kattintva található meg.
  Kezdésként a  Belső erő felébresztése online képzést kell elvégezned, mert az oktatás többi része az itt átadott alapismeretekre épül. Ezután bármelyik online képzéssel folytathatod tetszőleges sorrendben.
 • Hol lehet jelentkezni, befizetni élő workshopokra, szemináriumokra?
  Az adott képzés oldalán vagy a Képzések vásárlása menüben tudsz befizetni a képzésre.
  Figyelem! A workshopokra általában túljelentkezés van, ezért, ha biztosan szeretnél bekerülni egy adott képzésre, azt javasoljuk, hogy mihamarabb vedd meg a képzést.

 

 • Fizetés módjai, számla
  Kattints az adott képzésnél a Megvásárolom gombra. Add meg az adataid (regisztráció) és bankkártyával fizesd ki a képzést az OTP SimplePay rendszer segítségével. Ez egy biztonságos fizetés, elektronikus számlaküldést biztosít. A számlát e-mailben kiküldjük a fizetés pillanatában.
  Céges számlaigényed esetén kérjük a céges adataidat (cégnév és adószám) is add meg a vásárláskor.

 

 • Mit tehetek, ha nincsen bankkártyám?
  Lépj velünk kapcsolatba: írj az info@ujalkimia.hu e-mail címre vagy telefonon a +36-30-430-9450 számon hívhatsz minket az alábbi időszakokban: hétfő, szerda, péntek 8-12-ig.

 

 • Másnak szeretném megvásárolni a képzést, hogyan tehetem ezt?
  Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a vásárlás után 24 órán belül e-mailben a szervezes@ujalkimia.hu címen vagy telefonon a +36-30-430-9450 számon hívhatsz minket az alábbi időszakokban: hétfő, szerda, péntek 8-12-ig. A 24 órán túli igényeket nem tudjuk teljesíteni.

 

 • Díj visszatérítés, visszalépés szabályai:

Megvásárolt online képzés és videók díját nem áll módunkban visszatéríteni.

 

Élő képzés vagy webszeminárium lemondásakor abban az esetben térítjük vissza a befizetett részvételi díjat, 2500 Ft adminisztrációs költség levonásával, ha a lemondás tényét a Jelentkező az előadás/képzés/webszeminárium indulásának napja előtt minimum 15 nappal e-mailen vagy postai úton jelzi. Élő képzés vagy webszeminárium indulásának napját megelőző 14. naptól a befizetett részvételi díjat betegség esetében visszatérítjük, ha Jelentkező ezt orvosi igazolással alátámasztja. Ebben az időszakban az egyéb indokkal lemondott részvételek díját nem áll módunkban visszafizetni, de a Jelentkezőnek lehetősége van átjelentkezni egy másik induló képzésre és a díj beszámítását kérni.

 

Ha COVID korlátozások miatt egy élő képzést az adott időpontban nem lehet megtartani, akkor kérheted, hogy visszafizessük a teljes díjat (csomag esetén a csomagárból az élő képzés teljes díját) vagy választhatod azt, hogy a díjat átvezessük a következő kitűzött időpontra, amely minden képzésnél fel van tüntetve.

 

 • Mi a helyzet, ha befizettem, de nem tudok elmenni és már kicsúsztam a visszafizetési határidőből?
  Minden esetben lehetőség van arra, hogy ha a befizetett összeget már nem igényelheted vissza, mert lejárt a visszaigénylési határidő, akkor ezt az összeget felhasználd egy következő vagy egy másik képzésen, kérve a jelentkezésed átvezetését.

 

 

Élő workshopok, rendezvények tudnivalók, felkészülés

 

 

 • Élő rendezvényeink a járványügyi helyzet miatt jelen pillanatban szünetelnek, de már kitűztük a 2021-es dátumokat, melyeket a Képzések vásárlása menüben már láthatsz. Ha COVID korlátozások miatt egy élő képzést az adott időpontban nem lehet megtartani, akkor kérheted, hogy visszafizessük a teljes díjat (csomag esetén a csomagárból az élő képzés teljes díját) vagy választhatod azt, hogy a díjat átvezessük a következő kitűzött időpontra, amely minden képzésnél fel van tüntetve.

 

 • Az élő képzésen való részvételhez még egy lépés hátra van: Felnőttképzési szerződés kötése
  A vásárlás után e-mailben kérni fogunk tőled adatokat, melyek megadása 2020. szept. 1-től törvényi előírás minden felnőttoktatásban résztvevő számára és Felnőttképzési szerződést kötünk veled. Köszönjük az együttműködésed ebben a dologban, amely számunkra is plusz munkát jelent, de az új jogszabályok erre köteleztek minket. Felnőttképzési szerződés megtekintése

 

 • Gyógyítással is foglalkozunk-e?
  Az Újalkímia önfejlesztő módszer nem gyógyító eljárás, nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi tevékenységeket. Azonban gyakorlatai képesek segítséget nyújtani abban, hogy az emberek maguk javítsák testi-, lelki- és szellemi egészségüket.Mindenki a saját felelősségére vehet részt az oktatáson és a gyakorlatokban és az alábbiakat tudomásul kell vennie, hogy ez a tevékenység nem minősül, ezáltal nem tekinthető
  a) az orvosi gyakorlat,
  b) az egészségügyi szakképesítéshez kötött pszichoterápiás gyakorlat,
  c) a nem-konvencionális gyógyító és természetgyógyászati eljárások egyikének sem.

 

 • Mik a részvétel feltételei?
  1) az online vagy élő képzés bankkártyás megvásárlása, kifizetése;
  2) élő képzés esetében a törvényi előírások szerinti kötelező felnőttképzési szerződés megkötése
  3) a Szerzői jogvédelem elfogadásáról és a koronavírusról szóló nyilatkozat aláírása

 

 • Eltanácsolási és kizárási okok az élő képzésekből:
  Az online képzések videói bárki számára megtekinthetőek, azonban az élő workshopokra és a haladó képzésekre az alábbi feltételekkel fogadunk el jelentkezéseket:
  Az Újalkímia módszer gyakorlásának feltétele a lelki stabilitás és a tiszta, befolyástól mentes tudatállapot. Aki zavart, eltompult vagy valamilyen szer által befolyásolt tudatállapotban van, pszichiátriai betegségben vagy mentális zavarokban szenved, az nem vehet részt ezeken a programokon. Az Újalkímia tanfolyamairól a jelentkezéskor, illetve a képzés folyamán való eltanácsolási okok a következők:

  • Résztvevő az előadókkal, a szervezőkkel vagy az iskola tagjaival szemben tiszteletlen vagy agresszív viselkedést tanúsít.
  • Résztvevő magatartása a képzést, az oktatót vagy a képzés többi résztvevőjét súlyosan vagy ismételten megzavarja, és ezzel akadályozza az oktatást.
  • Résztvevő engedély nélkül hang- vagy videófelvételt készít az oktatásról.
  • Résztvevő pszichoaktív szerek hatása alatt áll (pl.: drogok, alkohol, erős nyugtatók, szorongásoldók) rendszeres fogyasztója.
  • Résztvevőnél mentális zavarok, skizofrén és más pszichotikus zavarok, depresszió, bipoláris zavarok, impulzus kontroll zavarok állnak fenn.
  • Résztvevő súlyos személyiségzavarban szenved.

 

 • Miként tudok misztikus témákról is tanulni és a haladó képzésekre menni?
  Az Újalkímia nem csupán egy önfejlesztő módszer, hanem egy misztikus képességeket fejlesztő szellemi iskola is. Ezt a tudásanyagot a Belső iskolában oktatjuk. Akik a nyilvános oktatáson túl, intenzíven érdeklődnek az Újalkímia misztikus tanai iránt, jelentkezhetnek a Belső iskolába.

 

 

 • A workshopokon tényleg van gyakorlat, vagy ez is csak puszta elmélet?
  A képzéseink kimondottan gyakorlatcentrikusak. Minden elméleti részt gyakorlatok követnek. Az oktatáson segédanyagot, munkafüzetet kapsz és a tanult technikákat egyedül, otthon is végezheted.

 

 • Hogyan folyik az önismereti munka az élő képzéseken? Mi a helyzet a személyes titkokkal?
  A munka 6-10 fős kiscsoportban vagy párban történik, ahol a megnyilvánulás mindig önkéntes.
  Az iskola képviselői, oktatói és szervezői szakmai titoktartásra kötelezik magukat, melyet a felnőttképzési szerződés részletez.
  A képzésben résztvevők ezen szerződés megkötésével szintén teljes titoktartást vállalnak a képzés folyamán szóban vagy írásban megosztott minden személyes információra vagy adatra vonatkozóan.

 

 • Mi a helyzet, ha nem tudok minden képzési alkalmon részt venni? (pótlás)
  Van lehetőség pótlásra. A pótoktatás összefoglalja a teljes workshop napot és segít bepótolni az elmaradt gyakorlatokat is. Ennek formája lehet élő vagy online. A feltétele, minimum 4 fő részvétele. Ennek a 4 órát igénybe vevő alkalomnak külön díja van, melyet tudatunk előre az érdeklődőkkel. Ha ez a kijelölt időpont valakinek nem felel meg, a rákövetkező workshopon díjmentesen pótolható a kihagyott nap.

 

 • Tudom-e majd otthon, egyedül végezni a gyakorlatokat?
  A gyakorlatok egy részét egyedül is alkalmazhatod, természetesen a hatékonyságot befolyásolja, hogy mennyire sikerült megértened, elsajátítanod azt. Az egyéni gyakorláshoz a legjobb forma a Szeminárium, melyet minden témában indítunk.

 

 • Mit kell vinni?
  A tananyaghoz munkafüzetet biztosítunk, jegyzetfüzetet és alátétet, amin zavartalanul lehet írni, hozni kell.

 

 • Lehet-e enni, ebédelni a helyszínen?
  Az aktuális helyszín minden adottságáról (büfé, éttermek stb.) és az étkezési lehetőségekről a kezdés előtt e-mailben értesítünk.

 

 • Milyen öltözet javasolt? Kell-e földön ülni, megterhelő testgyakorlatokat végezni?
  A képzés során kényelmes székeken ülünk, a terem padlószőnyeges, légkondicionált. Megjelenés a számodra kényelmes, csinos öltözetben. Az Alkimista Laborgyakorlatok során rövid, de intenzív, esetlegesen izzadással járó mozgásos gyakorlatokat is végzünk, melyeket mindenki szabadon, a saját képességeinek és állapotának megfelelő intenzitással végezhet. Ezekhez egy plédre vagy kendőre és egy váltóruhára van szükség, amiben szabadon lehet mozogni. Öltöző és zuhanyzó biztosított.