Gyakori kérdések

Online képzések tudnivalók, technikai segítség

 

 • Miért kell regisztrálnom és fiókot nyitnom?
  A fiókod azért szükséges, mert itt találod majd a megvásárolt képzések videóit,
  ezen kívül a fiókodhoz tudunk hozzárendelni személyes kedvezményeket és ajándék-kuponokat.

 

 • Hogyan tudom megnézni, amit megvettem?
  Az online workshopok videó előadásokat tartalmaznak. Ezeket a vásárlást követően a Fiókom/Megvásárolt képzéseim menüben találod meg.

 

 • Webszemináriumra fizettem be, ezt hogyan tudom megnézni?
  A webszemináriumokat Zoom alkalmazással közvetítjük. Az élő adás linkjét a kezdés időpontja előtt 15 perccel a regisztrációkor megadott e-mail címedre küldjük ki.

 

 • Többen is megnézhetik a megvásárolt online képzést?
  Az online képzéshez való hozzáférést egy személyre vásároltad meg. Ezt kérjük, tartsd tiszteletben, és a belépési adataidat ne oszd meg másokkal. Ha egy regisztrációval több eszközről kísérlik megnézni a videókat egy időben, akkor a rendszer automatikusan kilépteti a plusz belépőket. Köszönjük, ha te is támogatod, hogy ez az ismeretanyag és módszer tiszta formában fennmaradjon a jövőben is.

 

 • Ha tetszett a valamelyik online képzés, hogyan folytathatom?
  Az eredetileg 4-5 héten át tartó képzéseinket kettéválasztottuk: a képzés első része online formában az elméleti előadásokat tartalmazza, a hozzájuk tartozó gyakorlatok és a tananyag bizalmas, titkos része a második részben szerepelnek, amely már egy élő workshop keretében történik. Egy téma, tehát mindig egy online első részből és egy élő második részből áll. Aki még mélyebben szeretné a témák gyakorlatát elsajátítani, az több hetes webszemináriumokon vehet részt, ahol elmélyült műhelymunka folyik. Jelenleg heti egy alkalommal, általában keddi napokon 18-21 óráig online formában, Zoom alkalmazással zajlanak a webszemináriumok.

 

 

Jelentkezés, befizetés, képzés vásárlása

 

 • Az online képzéseket hol találom és hogyan vehetem meg őket?
  A weboldalon a Képzések vásárlása menüben, ez a menü a telefonon a sötétkék alapon megjelenő napszimbólumra kattintva található meg.
  Kezdésként a  Belső erő felébresztése online képzést kell elvégezned, mert az oktatás többi része az itt átadott alapismeretekre épül. Ezután bármelyik online képzéssel folytathatod tetszőleges sorrendben.
 • Hol lehet jelentkezni, befizetni élő workshopokra, szemináriumokra?
  Az adott képzés oldalán vagy a Képzések vásárlása menüben tudsz befizetni a képzésre.
  Figyelem! A workshopokra általában túljelentkezés van, ezért, ha biztosan szeretnél bekerülni egy adott képzésre, azt javasoljuk, hogy mihamarabb vedd meg a képzést.

 

 • Fizetés módjai (bankkártyás vásárlás vagy utalás), számla
  Kattints az adott képzésnél a Megvásárolom gombra.
  A Kosárba kerül a képzés, kattints a Tovább a pénztárhoz gombra.
  Ha még nem volt fiókod most elvisz a regisztráció felületre, ha volt fiókod, beléphetsz.
  Add meg az adataid és ha van kedvezménykuponod, ide beírhatod.
  Válassz fizetési módot a bankkártyás vásárlás vagy az utalás közül és menj Tovább a fizetéshez. Mindkettő biztonságos fizetés.
  A számlát és visszaigazoló e-mailt
  e-mailben kiküldjük a fizetés pillanatában. Céges számlaigényed esetén kérjük a céges adataidat (cégnév és adószám) is add meg a vásárláskor.
  Bankkártyás fizetéskor
  kattintás után az OTP SimplePay rendszer segítségével fizethetsz.
  Utaláskor
  a kattintás után az OTP SimplePay felugró ablakában megjelenő utalási adatokkal (kedvezményezett neve, számlaszáma és a közleménybe kötelezően beírandó szöveg) végezd el az utalást. Átkattinthatsz innét a saját bankodba vagy egy külön böngésző ablakban megnyitva is beléphetsz be.

  Az összegek beérkezésekor azonnal megkapod a megvásárolt képzést, melyet a Fiókom/Megvásárolt képzéseim” menüben érsz el.
  Figyelem! Utalás esetén nem jelenik meg köszönőoldal,
  de a visszaigazoló e-mailek kimennek és a képzés is elérhetővé vált számodra.
  Kérjük, hogy frissítsd az oldalt és lépj be a „Fiókom/Megvásárolt képzéseim” menübe.

 

 • Másnak szeretném megvásárolni a képzést, hogyan tehetem ezt?
  Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a vásárlás után 24 órán belül e-mailben a szervezes@ujalkimia.hu címen vagy telefonon a +36-30-430-9450 számon hívhatsz minket az alábbi időszakokban: hétfő, szerda, péntek 8-12-ig. A 24 órán túli igényeket nem tudjuk teljesíteni.

 

 • Díj visszatérítés, visszalépés szabályai:

Megvásárolt online képzés és videók díját nem áll módunkban visszatéríteni. (Online termék megvásárlásánál utólag nem lehet elállási joggal élni a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29.§ (1) bekezdés m) pontja szerint)

 

Élő képzés vagy webszeminárium lemondásakor abban az esetben térítjük vissza a befizetett részvételi díjat, 2500 Ft adminisztrációs költség levonásával, ha a lemondás tényét a Jelentkező az előadás/képzés/webszeminárium indulásának napja előtt minimum 15 nappal e-mailen vagy postai úton jelzi. Élő képzés vagy webszeminárium indulásának napját megelőző 14. naptól a befizetett részvételi díjat betegség esetében visszatérítjük, ha Jelentkező ezt orvosi igazolással alátámasztja. Ebben az időszakban az egyéb indokkal lemondott részvételek díját nem áll módunkban visszafizetni, ugyanakkor Jelentkező a befizetett díjjal megegyező értékű kupont kap, amit a kupon kiadásától számított egy éven belül felhasználhat az iskola bármely képzésén.

 

Ha COVID korlátozások miatt egy élő képzést az adott időpontban nem lehet megtartani, akkor kérheted, hogy visszafizessük a teljes díjat (csomag esetén a csomagárból az élő képzés teljes díját) vagy választhatod azt, hogy a díjat átvezessük a következő kitűzött időpontra, amely minden képzésnél fel van tüntetve.

 

 • Mi a helyzet, ha befizettem, de nem tudok elmenni és már kicsúsztam a visszafizetési határidőből?
  A befizetett díjjal megegyező értékű kupont adunk neked, melyet egy éven belül felhasználhatsz az iskola bármely képzésén.

 

Élő workshopok, rendezvények tudnivalók, felkészülés

 

 

 • Élő rendezvényeink időpontjait kitűztük. Mivel a járvány miatt sosem tudhatjuk biztosan, hogy valóban meg lehet-e tartani majd a képzést, most csak a jelentkezéseket fogadjuk egy egyszeri 100 Ft-os regisztrációs díjjal és a valós befizetést a képzés előtt pár héttel lehet majd megtenni a képzés oldalán, ha már biztos, hogy megtartható az esemény. Azok fognak tudni befizetni, akik előre jelentkeztek, erről nekik emlékeztetőt küldünk e-mailben. Ha elmarad a rendezvény, a 100 Ft-os regisztrációs díjat nem térítjük vissza.
  Az eddigieknél sokkal kisebb létszámú, 60-fős csoportokat indítunk. Ezért, ha szeretnél bekerülni valamelyik élő workshopra, mihamarabb jelentkezz.
  A helyszín védettségi igazolványhoz köti a részvételt (negatív teszt nem elegendő), tehát azok jelentkezzenek, akik ezt meg tudják oldani.

 

 • Az élő képzésen és webszemináriumokon való részvételhez még egy lépés hátra van: Felnőttképzési szerződés kötése
  Mivel 2020. szept. 1-től törvényi előírás minden felnőttoktatásban résztvevő számára, ezért a képzés előtt egy héttel e-mailben küldünk egy linket, amire kattintva felnőttképzési szerződést kell kötnöd velünk elektronikus aláírással. Ez egy egyszerű folyamat lesz, ami nem igényel részedről előkészületeket. Ide kattintva előre elolvashatod a felnőttképzési szerződést. Köszönjük az együttműködésed ebben a dologban, amely számunkra is plusz munkát jelent, de az új jogszabályok erre köteleztek minket

 

 • Gyógyítással is foglalkozunk-e?
  Az Újalkímia önfejlesztő módszer nem gyógyító eljárás, nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi tevékenységeket. Azonban gyakorlatai képesek segítséget nyújtani abban, hogy az emberek maguk javítsák testi-, lelki- és szellemi egészségüket. Mindenki a saját felelősségére vehet részt az oktatáson és a gyakorlatokban és az alábbiakat tudomásul kell vennie, hogy ez a tevékenység nem minősül, ezáltal nem tekinthető
  a) az orvosi gyakorlat,
  b) az egészségügyi szakképesítéshez kötött pszichoterápiás gyakorlat,
  c) a nem-konvencionális gyógyító és természetgyógyászati eljárások egyikének sem.

 

 • Mik a részvétel feltételei?
  1) az online vagy élő képzés bankkártyás vagy utalással történő megvásárlása, kifizetése
  2) élő képzés esetében a törvényi előírások szerinti kötelező felnőttképzési szerződés megkötése
  3) a felnőttképzési szerződésben benne foglalt szerzői jogvédelem elfogadásáról szóló nyilatkozat aláírása
  4) szükség esetén a koronavírusról szóló nyilatkozat aláírása
  Minden szerződés és az ÁSZF itt megtalálható

 

 • Eltanácsolási és kizárási okok az élő képzésekből:
  Az online képzések videói bárki számára megtekinthetőek, azonban az élő workshopokra és a haladó képzésekre az alábbi feltételekkel fogadunk el jelentkezéseket:
  Az Újalkímia módszer gyakorlásának feltétele a lelki stabilitás és a tiszta, befolyástól mentes tudatállapot. Aki zavart, eltompult vagy valamilyen szer által befolyásolt tudatállapotban van, pszichiátriai betegségben vagy mentális zavarokban szenved, az nem vehet részt ezeken a programokon. Az Újalkímia tanfolyamairól a jelentkezéskor, illetve a képzés folyamán való eltanácsolási okok a következők:

  • Résztvevő az előadókkal, a szervezőkkel vagy az iskola tagjaival szemben tiszteletlen, modortalan, viselkedése összeférhetetlen, zaklató vagy fenyegető magatartást tanúsít.
  • Résztvevő magatartása a képzést, az oktatót vagy a képzés többi résztvevőjét súlyosan vagy ismételten megzavarja, és ezzel akadályozza az oktatást.
  • Résztvevő engedély nélkül hang- vagy videófelvételt készít az oktatásról.
  • Résztvevő pszichoaktív szerek hatása alatt áll (pl.: drogok, alkohol, erős nyugtatók, szorongásoldók) rendszeres fogyasztója.
  • Résztvevőnél mentális zavarok, skizofrén és más pszichotikus zavarok, depresszió, bipoláris zavarok, impulzus kontroll zavarok állnak fenn.
  • Résztvevő súlyos személyiségzavarban szenved.

 

 • Miként tudok misztikus témákról is tanulni és a haladó képzésekre menni?
  Az Újalkímia egy olyan önfejlesztő módszer, amellyel az ember misztikus képességei is fejleszthetőek. Ez a tudás az Újalkímia Belső Iskolájában érhető el.
  Akik a nyilvános oktatáson túl, intenzíven érdeklődnek az Újalkímia misztikus tanai iránt, jelentkezhetnek a Belső iskolába.

 

 

 • A workshopokon tényleg van gyakorlat, vagy ez is csak puszta elmélet?
  A képzéseink kimondottan gyakorlatcentrikusak. Minden elméleti részt gyakorlatok követnek. Az oktatáson segédanyagot, munkafüzetet kapsz és a tanult technikákat egyedül, otthon is végezheted.

 

 • Hogyan folyik az önismereti munka az élő képzéseken? Mi a helyzet a személyes titkokkal?
  A munka 6-10 fős kiscsoportban vagy párban történik, ahol a megnyilvánulás mindig önkéntes.
  Az iskola képviselői, oktatói és szervezői szakmai titoktartásra kötelezik magukat, melyet a felnőttképzési szerződés részletez.
  A képzésben résztvevők ezen szerződés megkötésével szintén teljes titoktartást vállalnak a képzés folyamán szóban vagy írásban megosztott minden személyes információra vagy adatra vonatkozóan.

 

 • Mi a helyzet, ha nem tudok minden képzési alkalmon részt venni? (pótlás)
  Van lehetőség pótlásra. A pótoktatás összefoglalja a teljes workshop napot és segít bepótolni az elmaradt gyakorlatokat is. Ennek formája lehet élő vagy online. A feltétele, minimum 4 fő részvétele. Ennek a 4 órát igénybe vevő alkalomnak külön díja van, melyet tudatunk előre az érdeklődőkkel. Ha ez a kijelölt időpont valakinek nem felel meg, a rákövetkező workshopon díjmentesen pótolható a kihagyott nap.

 

 • Tudom-e majd otthon, egyedül végezni a gyakorlatokat?
  A gyakorlatok egy részét egyedül is alkalmazhatod, természetesen a hatékonyságot befolyásolja, hogy mennyire sikerült megértened, elsajátítanod azt. Az egyéni gyakorláshoz a legjobb forma a Szeminárium, melyet minden témában indítunk.

 

 • Mit kell vinni?
  A tananyaghoz munkafüzetet biztosítunk, jegyzetfüzetet és alátétet, amin zavartalanul lehet írni, hozni kell.

 

 • Lehet-e enni, ebédelni a helyszínen?
  Az aktuális helyszín minden adottságáról (büfé, éttermek stb.) és az étkezési lehetőségekről a kezdés előtt e-mailben értesítünk.

 

 • Milyen öltözet javasolt? Kell-e földön ülni, megterhelő testgyakorlatokat végezni?
  A képzés során kényelmes székeken ülünk, a terem padlószőnyeges, légkondicionált. Megjelenés a számodra kényelmes, csinos öltözetben. Az Alkimista Laborgyakorlatok során rövid, de intenzív, esetlegesen izzadással járó mozgásos gyakorlatokat is végzünk, melyeket mindenki szabadon, a saját képességeinek és állapotának megfelelő intenzitással végezhet. Ezekhez egy plédre vagy kendőre és egy váltóruhára van szükség, amiben szabadon lehet mozogni. Öltöző és zuhanyzó biztosított.

Oktatásunk jogszabályi háttere:

Iskolánk hivatalos felnőttoktatási engedéllyel rendelkezik.
Felnőttképző (FAR) nyilvántartásba vételi száma: B/2020/004171

Egedi-Kovács Melinda hivatalos felnőttoktatási engedéllyel rendelkezik.
Felnőttképző (FAR) nyilvántartásba vételi száma: B/2020/005376

A képzéseket a magyar törvényeknek megfelelően, a szolgáltatási törvény:
2009. évi LXXVI, valamint a fogyasztóvédelmi törvény -1997. évi CLV. tv. szerint szervezzük és valósítjuk meg.

 

Szerzői Jogvédelem

Összes online és élő képzésünk, valamint önismereti módszereink, gyakorlataink, hanganyagaink szerzői jogvédelem alatt állnak.

Védett képzéseink és védjegyoltalom alatt álló neveink ide kattintva tekinthetőek meg.