Gyakori kérdések

Hogyan kezdhetek el tanulni azonnal?

 • Végezd el egyik vagy akár mindkét alapképzésünket, amelyek ismereteire minden többi képzésünk ráépül!
 • Mindkét képzés az Újalkímia alapjait adja át, de nem egyezik meg a két tananyag, hanem más-más területeket ölel fel.
 • A kettő együtt ad teljes képet, de úgy állítottuk össze a témákat, hogy ha csak az egyiket végzed el, akkor is haladhatsz tovább és később bármikor pótolhatod a másik alapképzést.
 • Ha a két alapképzés valamelyikét elvégezted, akkor ezután kinyílik egy ajtó számodra és bármelyik témával folytathatod tetszőleges sorrendben.
 • Itt találod az alapképzéseket kezdéshez

 

Sokféle képzést látok, mi a javasolt sorrend?

 

Miként tudok misztikus témákról is tanulni és a haladó képzésekre menni?

 • Az Újalkímia egy olyan önfejlesztő módszer, amellyel az ember misztikus képességei is fejleszthetőek. Ez a tudás az Újalkímia Belső Iskolájában érhető el.
  Akik a nyilvános oktatáson túl, intenzíven érdeklődnek az Újalkímia misztikus tanai iránt, jelentkezhetnek a Belső iskolába.

 

Hogyan tudok megvenni egy online képzést vagy befizetni élő képzésekre?

 • A weboldalon a Képzéseink menüben lehet minden online képzést megvenni és befizetni élő workshopokra webszemináriumokra, programokra.

 

 • Bankkártyával lehet az oldalon fizetni, az OTP SimplePay rendszerrel.
  Utalási lehetőség technikai okok miatt jelenleg nincsen.

 

 • Az összegek beérkezésekor azonnal megkapod a megvásárolt online képzést, élő workshopról pedig kapsz egy tájékoztatót.
  Ezeket a vásárlást követően a Fiókom/Megvásárolt képzéseim menüben találod meg.

  Ha első kattintásra nem jön be a képzés, frissítsd az oldalt.
  Az előfizetéseket a Fiókom/Előfizetéseim menüben tudod követni vagy leállítani.

 

 • A számlát és vásárlási visszaigazolást e-mailben kiküldjük a fizetés pillanatában.

 

 • Céges számlaigényed esetén kérjük a céges adataidat (cégnév és adószám) is add meg a vásárláskor.

 

 

Hogyan tudom megnézni, amit megvettem?

 • Az online képzések videó előadásokat tartalmaznak. Ezeket a vásárlást követően a Fiókom/Megvásárolt képzéseim menüben találod meg. Ha első kattintásra nem jön be a képzés, frissítsd az oldalt.

 

 • Webszemináriumra fizettem be, ezt hogyan tudom megnézni?
  A webszemináriumokat Zoom alkalmazással közvetítjük. Az élő adás linkjét a kezdés időpontja előtt 15 perccel a regisztrációkor megadott e-mail címedre küldjük ki.

 

 • Előfizetésem van, hol tudom követni, leállítani?
  Fiókom/Előfizetéseim és Profilom menüben találod minden előfizetésed, amiket itt tudsz egy gombnyomással bármikor megszüntetni is.

 

 • Többen is megnézhetik a megvásárolt online képzést?
  Az online képzéshez való hozzáférést egy személyre vásároltad meg. Ezt kérjük, tartsd tiszteletben, és a belépési adataidat ne oszd meg másokkal. Ha egy regisztrációval több eszközről kísérlik megnézni a videókat egy időben, akkor a rendszer automatikusan kilépteti a plusz belépőket. Köszönjük, ha te is támogatod, hogy ez az ismeretanyag és módszer tiszta formában fennmaradjon a jövőben is.

 

Belső Iskola tag vagyok. Hogyan tudom rendezni a havi tagdíjamat?

 • Előfizetéses rendszerben tudod a havi tagdíjad rendezni. A Termékek között válaszd ki a kívánt összegű előfizetést. Először rákattintva a Megvásárolom gombra, azonnal az adott hónapra leveszi a bankkártyádról az első havi tagdíjat. Ezt követően már semmilyen további teendőd nincsen.
 • Az előfizetésed mindaddig él, és minden naptári hónap 05. napján leemeli az adott hónapra szóló tagdíjat a kártyádról, amíg azt le nem állítod.
 • A Fiókom/Előfizetéseim és Profilom menüben találod minden előfizetésed, amiket itt tudsz egy gombnyomással bármikor megszüntetni is.
 • Az előfizetésed megszüntetésével a belső iskolai tagságod is véget ér, az előfizetéshez kapcsolódó hozzáféréseidet és a Facebook csoport tagságod az adott hónap 10. napjáig megszüntetjük.
 • Az előfizetés bármikor újraindítható szintén a Fiókom/Előfizetéseim és Profilom menüben.
 • Ha nincsen fedezet a kártyán, a rendszer 7 napon keresztül, összesen 5 alkalommal próbálja levenni az összeget, és minden alkalommal erről figyelmeztető emailt küld. Ha ez nem sikerül, akkor az előfizetés “Lejárt” státuszba kerül és megszűnik.
 • Ha bármilyen okból új bankkártyával szeretnéd rendezni a tagdíjad, le kell mondani a meglévő előfizetést és az új kártya számát regisztrálva indítani egy új előfizetést.

 

Ajándékutalványt szeretnék venni. Hogy működik?

 • A Shop menüpontban találod az ajándékutalványokat – 5000, 10.000 és 20.000 forintos értékben. Vásárláskor válaszd ki, hogy postázzuk-e neked és személyesen adod át a díszkártyát vagy elektronikus formában kéred!
 • Ha személyesen adod át, elegáns, dombornyomott kártyát kicsi díszborítékban postázzuk neked. A rendelést követően 6-7 munkanapon belül megérkezik az általad megadott szállítási címre.
 • Ha 6-7 munkanapnál hamarabb szeretnéd megkapni a kártyát vagy személyesen is át tudod venni tőlünk Budapesten, akkor hívj minket a a +36-30-430-9450 telefonszámon 9-18 óra közt és segítünk ebben!
 • A vásárláskor választhatod az elektronikus ajándékkártyát is. A vásárlást követő 1 munkanapon belül az e-mail címedre egy színes pdf formátumú fájlt küldünk el, amit te tudsz majd továbbítani annak, akinek szánod.
 • Van-e lehetőség 20.000 forintnál magasabb, egyedi értékben ajándékutalványt vásárolni?
  Egyedi kártyát is tudunk készíteni az általad meghatározott összeggel, szintén postázva vagy elektronikus úton eljuttatva hozzád. Hívj minket a a +36-30-430-9450 telefonszámon 9-18 óra közt és mondd el, mit szeretnél!
 • Hogyan lehet az ajándékutalványt beváltani?
  A kártyán egy egyedi, egyszer felhasználható kuponkód van, amit a megajándékozott személynek be kell írnia a vásárláskor és levonja az összeget a vásárolt képzés díjából.
  A vásárlástól számítva 2 évig van lehetőség a beváltásra.
  Átadható, névtől függetlenül felhasználható.

 

Díj visszatérítés, visszalépés szabályai:

 • Megvásárolt online képzés és videók díját nem áll módunkban visszatéríteni. (Online termék megvásárlásánál utólag nem lehet elállási joggal élni a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29.§ (1) bekezdés m) pontja szerint)

 

 • Élő képzés vagy webszeminárium lemondásakor abban az esetben térítjük vissza a befizetett részvételi díjat, 2500 Ft adminisztrációs költség levonásával, ha a lemondás tényét a Jelentkező az előadás/képzés/webszeminárium indulásának napja előtt minimum 15 nappal e-mailen vagy postai úton jelzi. Élő képzés vagy webszeminárium indulásának napját megelőző 14. naptól a befizetett részvételi díjat 2500 Ft adminisztrációs költség levonásával betegség esetében visszatérítjük, ha Jelentkező ezt orvosi igazolással alátámasztja. Ebben az időszakban az egyéb indokkal lemondott részvételek díját nem áll módunkban visszafizetni, ugyanakkor Jelentkező 2500 Ft adminisztrácós költség levonásával a befizetett díjjal megegyező értékű kupont kap, amit a kupon kiadásától számított egy éven belül felhasználhat az iskola bármely képzésén.

 

 • Ha COVID korlátozások miatt egy élő képzést az adott időpontban nem lehet megtartani, akkor kérheted, hogy visszafizessük a teljes díjat (csomag esetén a csomagárból az élő képzés teljes díját) vagy választhatod azt, hogy a díjat átvezessük a következő kitűzött időpontra, amely minden képzésnél fel van tüntetve.

 

 • Mi a helyzet, ha befizettem, de nem tudok elmenni és már kicsúsztam a visszafizetési határidőből?
  A befizetett díjjal megegyező értékű kupont adunk neked, melyet egy éven belül felhasználhatsz az iskola bármely képzésén.

 

Élő workshopok, rendezvények – tudnivalók, felkészülés

 • Járvány idején az élő rendezvényeinket a hatályos COVID rendelkezéseknek megfelelően tartjuk meg.
  Újdonság, hogy az élő workshopokat online formában is közvetítjük, így a külföldön élők és azok, akik személyesen nem tudnak eljönni szintén részt tudnak venni ezeken a képzéseken.
  Az eddigieknél sokkal kisebb létszámú, 60-fős csoportokat indítunk. Ezért, ha szeretnél bekerülni valamelyik élő workshopra, mihamarabb jelentkezz.

 

 • Az élő képzésen és webszemináriumokon való részvételhez kötelező a Felnőttképzési szerződés megkötése az Iskolával.
  Mivel törvényi előírás minden felnőttoktatásban résztvevő számára, ezért a képzés előtt felnőttképzési szerződést kell veled kötnünk. Ez egy egyszerű folyamat lesz, ami nem igényel részedről előkészületeket. Ide kattintva előre elolvashatod a felnőttképzési szerződést. Köszönjük az együttműködésed ebben a dologban, amely számunkra is plusz munkát jelent, de az új jogszabályok erre köteleztek minket.

 

 • Gyógyítással is foglalkozunk-e?
  Az Újalkímia önfejlesztő módszer nem gyógyító eljárás, nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi tevékenységeket. Azonban gyakorlatai képesek segítséget nyújtani abban, hogy az emberek maguk javítsák testi-, lelki- és szellemi egészségüket. Mindenki a saját felelősségére vehet részt az oktatáson és a gyakorlatokban és az alábbiakat tudomásul kell vennie, hogy ez a tevékenység nem minősül, ezáltal nem tekinthető

  a) az orvosi gyakorlat,
  b) az egészségügyi szakképesítéshez kötött pszichoterápiás gyakorlat,
  c) a nem-konvencionális gyógyító és természetgyógyászati eljárások egyikének sem.

 

 • Mik a részvétel feltételei?
  1) az online vagy élő képzés bankkártyás vagy utalással történő megvásárlása, kifizetése
  2) élő képzés esetében a törvényi előírások szerinti kötelező felnőttképzési szerződés megkötése
  3) a felnőttképzési szerződésben benne foglalt szerzői jogvédelem elfogadásáról szóló nyilatkozat aláírása
  4) szükség esetén a koronavírusról szóló nyilatkozat aláírása
  Minden szerződés és az ÁSZF itt megtalálható

 

 • Eltanácsolási és kizárási okok az élő képzésekből:
  Az online képzések videói bárki számára megtekinthetőek, azonban az élő workshopokra és a haladó képzésekre az alábbi feltételekkel fogadunk el jelentkezéseket:

  Az Újalkímia módszer gyakorlásának feltétele a lelki stabilitás és a tiszta, befolyástól mentes tudatállapot. Aki zavart, eltompult vagy valamilyen szer által befolyásolt tudatállapotban van, pszichiátriai betegségben vagy mentális zavarokban szenved, az nem vehet részt ezeken a programokon. Az Újalkímia tanfolyamairól a jelentkezéskor, illetve a képzés folyamán való eltanácsolási okok a következők:

  • Résztvevő az előadókkal, a szervezőkkel vagy az iskola tagjaival szemben tiszteletlen, modortalan, viselkedése összeférhetetlen, zaklató vagy fenyegető magatartást tanúsít.
  • Résztvevő magatartása a képzést, az oktatót vagy a képzés többi résztvevőjét súlyosan vagy ismételten megzavarja, és ezzel akadályozza az oktatást.
  • Résztvevő engedély nélkül hang- vagy videófelvételt készít az oktatásról.
  • Résztvevő pszichoaktív szerek hatása alatt áll (pl.: drogok, alkohol, erős nyugtatók, szorongásoldók) rendszeres fogyasztója.
  • Résztvevőnél mentális zavarok, skizofrén és más pszichotikus zavarok, depresszió, bipoláris zavarok, impulzus kontroll zavarok állnak fenn.
  • Résztvevő súlyos személyiségzavarban szenved.

 

 

 • A workshopokon tényleg van gyakorlat, vagy ez is csak puszta elmélet?
  A képzéseink kimondottan gyakorlatcentrikusak. Minden elméleti részt gyakorlatok követnek. Az oktatáson segédanyagot, munkafüzetet kapsz és a tanult technikákat egyedül, otthon is végezheted.

 

 • Hogyan folyik az önismereti munka az élő képzéseken? Mi a helyzet a személyes titkokkal?
  A munka 6-10 fős kiscsoportban vagy párban történik, ahol a megnyilvánulás mindig önkéntes.

  Az iskola képviselői, oktatói és szervezői szakmai titoktartásra kötelezik magukat, melyet a felnőttképzési szerződés részletez.
  A képzésben résztvevők ezen szerződés megkötésével szintén teljes titoktartást vállalnak a képzés folyamán szóban vagy írásban megosztott minden személyes információra vagy adatra vonatkozóan.

 

 • Mi a helyzet, ha nem tudok minden képzési alkalmon részt venni? (pótlás)
  Van lehetőség pótlásra. A pótoktatás összefoglalja a teljes workshop napot és segít bepótolni az elmaradt gyakorlatokat is. Ennek formája lehet élő vagy online. A feltétele, minimum 4 fő részvétele. Ennek a 4 órát igénybe vevő alkalomnak külön díja van, melyet tudatunk előre az érdeklődőkkel. Ha ez a kijelölt időpont valakinek nem felel meg, a rákövetkező workshopon díjmentesen pótolható a kihagyott nap.

 

 • Tudom-e majd otthon, egyedül végezni a gyakorlatokat?
  A gyakorlatok egy részét egyedül is alkalmazhatod, természetesen a hatékonyságot befolyásolja, hogy mennyire sikerült megértened, elsajátítanod azt. Az egyéni gyakorláshoz a legjobb forma a Szeminárium, melyet minden témában indítunk.

 

 • Mit kell vinni?
  A tananyaghoz munkafüzetet biztosítunk, jegyzetfüzetet és alátétet, amin zavartalanul lehet írni, hozni kell.

 

 • Lehet-e enni, ebédelni a helyszínen?
  Az aktuális helyszín minden adottságáról (büfé, éttermek stb.) és az étkezési lehetőségekről a kezdés előtt e-mailben értesítünk.

 

 • Milyen öltözet javasolt? Kell-e földön ülni, megterhelő testgyakorlatokat végezni?
  A képzés során kényelmes székeken ülünk, a terem padlószőnyeges, légkondicionált. Megjelenés a számodra kényelmes, csinos öltözetben. Az Alkimista Laborgyakorlatok során rövid, de intenzív, esetlegesen izzadással járó mozgásos gyakorlatokat is végzünk, melyeket mindenki szabadon, a saját képességeinek és állapotának megfelelő intenzitással végezhet. Ezekhez egy plédre vagy kendőre és egy váltóruhára van szükség, amiben szabadon lehet mozogni. Öltöző és zuhanyzó biztosított.

 

Oktatásunk jogszabályi háttere:

 • Iskolánk hivatalos felnőttoktatási engedéllyel rendelkezik.
  Felnőttképző (FAR) nyilvántartásba vételi száma: B/2020/004171
 • Egedi-Kovács Melinda hivatalos felnőttoktatási engedéllyel rendelkezik.
  Felnőttképző (FAR) nyilvántartásba vételi száma: B/2020/005376
 • Nagy Norbert hivatalos felnőttoktatási engedéllyel rendelkezik.
  Felnőttképző (FAR) nyilvántartásba vételi száma: B/2021/002300
 • A képzéseket a magyar törvényeknek megfelelően, a szolgáltatási törvény:
  2009. évi LXXVI, valamint a fogyasztóvédelmi törvény -1997. évi CLV. tv. szerint szervezzük és valósítjuk meg.

 

Szerzői Jogvédelem

 • Összes online és élő képzésünk, valamint önismereti módszereink, gyakorlataink, hanganyagaink szerzői jogvédelem alatt állnak.
 • Védett képzéseink és védjegyoltalom alatt álló neveink ide kattintva tekinthetőek meg.